23 oktober 2010

Verkiezingscyclus VS maximaal gunstig


De aandelenbeurs is bezig aan het meest gunstige deel van de Amerikaanse verkiezingscyclus. Daar is nog niet eens voor nodig dat de Republikeinen dik winnen. Dat weet iedereen al. Het maakt misschien nog wel uit of de democraten de meerderheid in de senaat verspelen (daar begint het wel naar uit te zien).
Strategas had enkele aardige grafieken. Eentje laat zien dat we nu in de rustige maand zitten waarin de koersen gemiddeld eerder ietje terug gaan dan vooruitgaan, maar er is niets ergs aan de hand. En dan het tweede plaatje waar het als je een wat langere horizon hebt (een schaars goed tegenwoordig, nu het gemiddelde aandeel in de VS gemiddeld ongeveer 11 seconden in bezit blijft en in Nederland DNB de pensioenfondsen dwingt een superkorte horizon te hebben, namelijk die van de afwijking van het herstelplan tot eind dit jaar) een loterij zonder nieten is: de Amerikaanse beurs steeg gewoon altijd in die periode.
Dat is natuurlijk nog lang geen garantie zoals o.a. de Nieuwe Normalen waarschuwen, maar je kunt wel stellen dat er wat meer dan normaal kans is op een positieve beurs in het komende jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten