22 oktober 2010

QE en beurzen: aandelen en obligaties omhoogSteeds meer partijen beginnen te roepen dat je moet kopen als de FED in de markt gaat kopen. Goldman Sachs is zijn klanten op aan het stoken te gaan kopen. Zerohedge blog gaat hierin mee.
Jin Bianco had aardige grafieken wat er met de koersen gebeurde als de FED ging kopen sinds de laatse Jackson Hole conferentie: aandelenkoersen omhoog en obligatiekoersen omhoog. Als de FED niet in de markt was, dan gebeurde er gemiddeld nauwelijks iets met de koersen.

N.B. POMO= Permanent Open Market Markets Operations)

Waarschuwing: het aantal waarnemingen is aan de weinige kant. De handelsmethodiek van de FED kan ook gericht zijn op het opdrijven van koersen, net als de ECB eigenlijk doet (die kopen obligaties van Portugal etc als ze de koersen te erg onder druk vinden staan).

Per saldo is het aannemelijk dat als de FED straks gaat kopen dat dit gunstig is voor de koersen. Als de FED langdurig aan het kopen is, dan wordt een en ander misschien anders, omdat na een tijdje de nieuwigheid er van af is (en er te veel op vooruitgelopen wordt door Goldman Sachs/PIMCO etc) en de markt zich na verloop van tijd over de exit zorgen gaat maken. Als de FED zou gaan concluderen dat de markt niet meer reageert op POMO dan kan dit een reden zijn minder te gaan kopen (de haviken zullen dit nauwkeurig blijven nagaan).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten