19 oktober 2010

goed nieuws 19 oktober


-Dollar verzwakt even niet meer sinds sterke retail sales en verhoging Chinese rente
-Roubini index positief voor aandelen
-GS: schade foreclosure gate wordt overdreven
-Goed dalen van renteverschillen Portugal, Ierland, Griekenland, Spanje met Duitsland. Men probeert zelfs weer een 15jaars lening uit.
-Tostrams positief lange termijn (18/10) op diverse beleggingsmaatschappijen in China (Robeco Chinese equities fund, China intereffect warrants (pas op voor de hefboom)
30 jaars obligatie VS valt door eerste steun volgens Tostrams (goed voor onze pensioenfondsen). Weg van huidige 3,95% rente naar 4,25% is vrij.
-Chinese rentevehoging gunstig volgens Morgan Stanley (regering toont vertrouwen in nieuw herstel na afzwakking, de asset bubbel in China wordt voorkomen, geen vervelende extra last voor banken maar verhoging voor iedereen, ervaring van India is dat renteverhoging geen probleem is bij lage reële rente)
-volgens Yardeni zijn tot op heden de winstcijfers ruim 9% hoger dan verwacht en de omzet 0,2% beter.

N.B. Roubini index: Insider monkey (http://www.insidermonkey.com/blog/2010/10/18/what-is-the-roubini-sentiment-index-saying-lately/) heeft als theorie dat als Roubini de laatste tijd voldoende minder in het nieuws is, dat de risk appetite dan aan een herstel bezig en dat dus dan de aandelenkoersen horen te stijgen. Sinds 10 oktober staat het Roubinisignaal volgens Inside Monkey weer op groen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten