26 maart 2011

Benderly: huizencyclus VS gaat ongekend aantrekken in komende drie jaarDe cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt waren weer uiterst droevig de afgelopen tijd. Het enige geruststellende was dat nieuwe housing starts niet onder nul kunnen vallen en dat elke verdere daling peanuts is voor de groei van het BNP.

Jason Benderly houdt vast aan een enorm herstel van de huizenmarkt in de VS in de komende minstens drie jaar. De huidige cyclus laat een extreem zwakke huizenmarkt zien bij een bijna normaal herstel van de andere investeringen en de consumptie.
Het ene plaatje van Benderly laat zien dat de bouw totaal afwijkt van de andere investeringen. Alleen in de jaren dertig was de bouw er slechter aan toe.

Benderly heeft drie scenario's voo het aantrekken van de huizenbouw. De demografie zegt dat we minstens het meest gunstige scenario nodig hebben (900.000 nieuwe huizen op jaarbasis), eigenlijk moet de bouw zelfs forser aantrekken. Maar zelfs als de bouw achter blijft bij de demografische noden, het basisscenario van Benderly, dan nog gaat de huizenbouw zeer fors aantrekken in de komende jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten