3 maart 2011

Hero Brinkman: PVV mentaliteit leidt opnieuw tot Gouden Eeuw; Buiter: Nederland bijna allerlaagste economische groei in de wereld in komende decennia


Hero Brinkman ziet een nieuwe Gouden Eeuw voor Nederland als de PVV-mentaliteit verder oprukt. Nou, dat is niet bepaald wat Buiter ziet. Bij ongewijzigd PVV-beleid zal Nederland zo ongeveer het laagste economsiche groeicijfer in de wereld kennen, aldus de goeroe van Citicorp (zie bovenstaande tabel waarbij de uitzonderlijk slechte prestatie van Nederland in het oog springt bij de onderzochte 58 landen).

Daar kun je tegen inwerpen dat Hero Brinkman en Fleur Agema veel meer verstand van zaken hebben. Als voormalig inwoner van Zandvoort zag Fleur Agema al dat al die onruststokende Marokkanen op de stranden van Zandvoort (vreemd, ik heb dat nooit gezien) geleid hebben tot de enorme verkiezingswinst van de PVV in Zandvoort. Daar iets aan doen ziet men als een terugkeer van de Gouden Eeuw. Extra bezuinigen op onderwijs is natuurlijk erg goed voor economische groei in de logica van de PVV: met het uitgespaarde geld kun je de bejaardenzorg uitbreiden, zelfs nog meer dan de 50plus partij voorstelt.

Vreemd is ook dat CDA/VVD ineens zeggen dat ze zo optimistisch zijn, terwijl ze vanwege de veronderstelde crisis extra willen bezuinigen. Natuurlijk ben ik het eens dat je veel optimistischer moet worden over de groei in Nederland: men onderschat de groei van de investeringen schromelijk, ook de export naar Duitsland en het consumentenvertrouwen gaat ook de goede kant in.
Maar de PVV-mentaliteit leidt niet tot dezelfde groei als de VOC-mentaliteit.

1 opmerking:

  1. ik heb de onruststokende marokkanen wel gezien, vreselijk. Maar wat wil je met de slappe aanpak van de PvdA.

    Leo Driessen

    BeantwoordenVerwijderen