18 maart 2011

Uiencrisis bedwongen: aandelen India 30% omhoog?De laatste jaren gaf de uienprijs in India aardig aan of aandelen te duur waren. De bovenste grafiek geeft dat aan (24% van de variantie van de aandelenkoersbewegingen sinds 2006 was te verklaren met de uienprijzen).

Er is zelfs een mean reversion geweest naar een bepaalde aandelen/uienratio (zie onderste grafiek). Het lijkt ongeloofwaardig dat deze mean reversion ook in de komende jaren gaat optreden, maar ik heb wel eens ooit gekkere dingen gezien. Voedselprijzen beïnvloeden de koersontwikkelingen op de beurzen van opkomende landen.

Het zal nog wel even duren voordat we de uienprijs als timingsindicator opnemen voor de tactische allocatie of dat we pensioenfondsen gaan adviseren een goed gespreide portefeuille van 50% aandelen India en 50% Indiase uien als modelportefeuille aan te houden.

S.v.p niet mopperen als de beurs van India de komende maanden maar 20% stijgt (realistisch gezien de daling van de afgelopen maanden, de verminderde inflatiedreiging en de doorgaande stijging van de winst) en niet de beloofde 30-60%.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten