28 maart 2011

Michio Kaku: Physics of the future: omarm de robots en gadgets


Kaku's boek gaat over wat je de komende eeuw van technologie kunt verwachten.
Reynolds beschrijft het in de WSJ als:
Let's Hope the Robots Are Nice
No need to learn Mandarin—your universal translator will do the job.
And nanotechnology will build the thing

Wat ziet hij komen: augmented reality, nu al begonnen via smartphones, maar straks via een soort contactlenzen (het lijkt wel de film de Matrix).De app zal je vertellen wat je moet doen om een maaltijd perfect temaken of je auto te reparen etc.
Computers zullen aangesloten worden op het zenuwstelsel waardoor blinden weer wat zouden kunnen zien, verlammingen gedeeltelijk te verhelpen zijn.
De medische technologie zal enorm verbeteren, vooral de preventie. Allerlei chips zullen waarschuwen als er medisch iets fout dreigt te gaan.

Wat veder weg denkt hij dat ruimtereizen betaalbaar wordt en dat Mars gekolonialiseerd wordt inclusief aardse aanpassingen om het klimaat meer aanvaardbaar te maken.

Nanotechnologie zal uiteindelijk heel goedkoop en universeel toegepast worden.

Artificial intelligence gaat opkomen, maar gehinderd worden door het stoppen van de wet van Moore (dat de rekencapaciteit chips elke achttien maanden verdubbelt). Dat gaat van Silicon Valley een soort Detroit maken over twintig jaar. Dat is onvermijdelijk omdat chips anders minder dan een atoom dik worden. Nanotechnologie moet dat probleem verzachten.
Computers zullen veel slimmer worden dan mensen. Computers zal geleerd worden aardig te zijn voor mensen.

Verder ziet hij verval omdat de knapste koppen niet ingenieur willen worden maar naar het financiewezen gaan. Zo verloor Engeland ook zijn technologische nummer een positie in de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten