2 maart 2011

Pimco: QE van Bernanke drukt rente 1,5%, die komt er na juni weer bij


De wereld gaat volgens Bill Gross van Pimco in zijn nieuwste besschouwing op hun website (http://www.pimco.com/Pages/Two-Bits-Four-Bits-Six-Bits-a-Dollar.aspx) een D-day tegemoet als de FED stopt met QE2.
Wie is er dan nog zo gek om Amerikaanse staatsleningen te kopen?
Ontdoe je van die waardeloze papiertjes zo lang je er nog wat voor krijgt, zo luidt ongeveer zijn advies. Zonder FED moet de rente 1,5% omhoog.
De bovenstaande grafiek van Pimco laat zien dat de FED de grote koper is van Amerikaanse staatsleningen in de afgelopen maanden.
Volgens Gross hoeft die hele 1,5% er niet bij te komen, omdat de FED belooft voorlopig de rente nog kunstmatig laag te houden.

Gross geeft behoorlijk af op QE2, omdat dit niet geleid zou hebben tot een geloof in duurzaam herstel van economische groei. Hij vertelt dan dat het beleid van de FED vergelijkbaar is met de dienster die hem in zijn jeugd zo slecht bediende dat hij een negatieve fooi gaf (hij betaalde minder dan de rekening, in plaats van de gebruikelijke fooi van 16% in de VS). Net als toen moet je niet de reactie van de dienster afwachten op de betaling van de rekening, maar eerder wegvluchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten