19 maart 2011

Cartoons Libië en no- fly zone









Wat blijft over van Libië. Als postzegelverzamelaar zie ik weer postzegels komen van Tripolitania en Cyrenaica (Benghazi). Er dreigt een soort mini Joegoslavië te ontstaan met flinke herrie over de olievelden, die te veel in Cyrenaica zouden komen te liggen.

Voorlopig is het geen Rwanda geworden, of Darfur waar ik eerst bang voor was. Alleen al het afkondigen van de no-fly zone en militair ingrijpen was voldoende voor Kaddafi om eieren voor zijn geld te kiezen: onmiddellijke stopzetting van de vernietiging van de ratten in Benghazi en afkondiging van een wapenstilstand nadat zelfs België beloofde F16’s in te zetten na parlementaire goedkeuring. De hulp van Qatar komt vermoedelijk ook als mokerslag voor Kaddafi.
Eens kijken of hij van zijn gifgassen (sarafin en mosterdgas) kan afblijven om de ratten van Bengazi te vernietigen.

De prinsen in Saoedi-Arabië zullen wel wat ongemakkelijker rondlopen na de rebellensteun en kunnen we weer gaan bang maken over Saoedi-Arabië, Bahrein.
Amerika kan zich van de ene op de andere dag tegen je keren zo leert Tunesië, Egypte, Libië, daar helpt geen extra kus van Berlusconi aan.

1 opmerking:

  1. An intriguing discussion is worth comment.
    There's no doubt that that you need to publish more about this subject, it may not be a taboo matter but generally people don't discuss such
    topics. To the next! Best wishes!!
    Also visit my web-site ... vuelos a china, chinasouthern.es, viajes a china

    BeantwoordenVerwijderen