10 maart 2011

Pimco verkocht al zijn staatsleningen


Het blog Zerohedge is wat paniek aan het zaaien over de obligatiemarkt in de VS. Ze laten senator Kirk vragen en Bernanke uitleggen dat al dat kwantitatief verruimen een Ponzischema is, waar schulden van de overheid verstopt worden op de balans van de meest winstgevende onderneming van de wereld (dat is de FED).

Al eerder meldden ze zeker te weten dat Pimco al zijn Treasuries gedumpt hadden en nu bakken met cash aanhouden (zie plaatje). Ze stellen dat er over nagedacht is bij Pimco en wel eens de zegen van adviseur Greenspan kan hebben. Opvallend is de daling van de total holdings na de degelijke opmars van $ 125 miljard naar $275 miljard en nu dus daling naar $245 miljard (plaatje).

Het buitenland zou 25% minder kopen dan normaal, gezien de resultaten van de laatste Treasury veilingen.

Gundlach (de nieuwe obligatiekoning volgens Barron’s) mocht even (alweer) spuien dat het helemaal misgaat met municipalities leningen: ze moeten 15-20% omlaag.

Kortom kommer en kel op de obligatiemarkten. Zerohedge moet ook wat te zeuren hebben, nu de aandelenmarkten tegen hun verwachting in omhoog gaan. Ze verleggen hun aandacht daarom naar de nieuwe markt waar flink geld verloren wordt, de obligatiemarkt (maar nu even niet als je Zuid Europa vermijdt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten