23 augustus 2013

Andrew Gates: productiviteitstijging zal hoog zijn in de VS

De laatste tijd heb ik vrij baan gegeven aan pessimisten over de productiviteitsstijging in de VS. Na 2004 is die afgezwakt en de trend doortrekkend kun je stellen: R,I,P. aldus Feroli van JP Morgan.

Vertwijfeld heb ik wat geschreven over McKinsey en hun aanbevelingen om de goei met tig % te stimuleren in de VS. Siegel heb ik er op nageslagen, maar die komt niet vedre dan het ontkennen dat de productiviteitsgroei is afgezwakt.

Ik hoop dat Andrew Gates van UBS gelijk heeft met zijn verhalen dat de groei aantrekt. Brynjolfsson en MacAfee hielden heel positieve verhalen, net als Oliner en sichel als ze in een goede bui zijn.
De pessimistische verhalen zijn gebaseerd op sombere waarnemingen zoals de lage investeringen van het afgelopen decennium en een vermeend einde van de kracht van de ICT Revolutie.
De optimistische verhalen zijn gebaseerd op een stroom van nieuwe mogelijkheden door nieuwe technologie, een aantreken van de investeringen nu de financiële repressie achter de rug lijkt in de VS.

Gates haalt uiteraard McKinsey aan met de volgende ovezichten:

gates is verder wat positiever over efficiency winsten. dat verbetert gezien de machteloosheid van vakbonden wardoor rücksichtlos reorganisaties doorgevoerd kunnen worden die de productivitiet vergoten door de kosten te verlagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten