24 augustus 2013

overhypte nieuwe technologie


http://www.ritholtz.com/blog/2013/08/gartman-hype-cycle-for-emerging-technologies/

Een plaatje via Lukas Daalder. De tijd komt er weer aan dat alle nieuwe technologie voor de komende jaren even aangestipt moet worden in de langetermijnverhalen (zoals Beleggingsnota 2014). Dat leidt tot geloof in allerlei geweldige verhalen. Big data staat nu boven op die lijstjes. Dat klopt aardig met het plaatje van Ritholtz.

Gekscherend zegt Daalder dat hij wel wat ziet in smart dust. Dat is uiteraard ook wat het plaatje suggereert. Misschien is het wel beleggingswaardig. Bij mijn postjes over 3D printing werd de nodige keren gevraagd in welke bedrijven je dan moest beleggen. Die hebben het inderdaad goed gedaan. Wie weet dat smart dust het ook goed gaat doen (ik weet niet welke bedrijven hierin gespecialiseerd zijn)

2 opmerkingen:

  1. piepkleine microelectromechanical systems (MEMS), die allerlei stofjes kunnen opsporen. een soort mini mini computer die kan gaan spioneren naar verdachte luchtjes, licht, magetisme. Darpa zag er in de jaren 90 al wat in voor het Amerikaanse leger.
    Het kan dingen in het brein repareren of via het brein sturen (brain gate), zie video van verlamde vrouw http://www.forbes.com/sites/eliseackerman/2013/07/19/how-smart-dust-could-be-used-to-monitor-human-thought/ in artikel Forbes

    BeantwoordenVerwijderen