5 augustus 2013

Putin aan de Amstel: zuiveringen aan de Zeedijk

Na de smadelijke vernederingen van het bevriende staatshoofd putin op de canal pride gisteren vond de Amsterdamse overheid het kennelijk tijd om in te grijpen.  Er was een Eichmanachtige ambtenaar ingehuurd om de Amsterdamse Zeedijk te zuiveren van onwelgevoeglijkheden.  Niet een maar zelfs twee homokroegen werden gesloten vanwege overtreding van de terrasvergunnigen. Men kon er uiteraard niets aan doen, zo zijn de verorderingen. De politie had extra even wat extra aandacht na het daverende honende applaus bij het sluiten van de populaire homogelegenenheden bij nafestiviteiten van de canal pride.  Een en ander kan uiteraard vol trots naar het Kremlin worden opgestuurd, onze export is weer verzekerd. Zo pakt Amsterdam het beledigen van Putin aan.

We zagen de veegreacties van de Amsterdamse politie eerst bij Het Mandje na gezellig gekeuvel met tijdelijke tapper Peter Faber die zijn buurman/buurvrouw wel even wilde helpen. De politie kon spontane optredens buiten voor de deur minder waarderen.
Ze kon het lonken niet laten (van Wim Sonneveld) zo zong men met accordeon, daar komt narigheid van en in allerijl werden de bankjes weer binnengezet. Dat was al ernstig, maar Het Mandje (Bet van Beeren) mocht  open blijven. Daarna rukte de politie verder op. Een en ander werd al fotograferend als bewijslast door de politie vastgelegd, maar het was te laat. Maar  soms  werd dit gedoogd. cafe de Barderij heeft zich enorme moeite getroost dat iedereen op de stoep blijft bij het consumeren van de biertjes. Enige tijd was daar een dame met zwiepende zweep voor nodig om het publiek op de stoep te houden.  Dat heeft de politie voldoende overtuigd van de goede bedoelingen.

Bij de Engel van Amsterdam werd zo een dame node gemist. De foto's maakten een en ander overtuigend duidelijk: bij dit soort mooi weer en vele toeristen waren de nodige mensen wel een halve meter over de scheidingslijn van wat toegestaan was overschreden. Niet meer dan anders, maar met fotografisch bewijs was toch overtuigend. Amsterdam wordt verweten de wet niet te handhaven, maar nu was er de ultieme kans: twee populaire homokroegen sluiten bij canal pride, wat een feest voor de handhavers van de wet. Amsterdam had al opgegegeven homocapital van Europa te zijn, maar dit is natuurlijk een nieuwe slag. De triomf van Putin is compleet.

N.B. U vraagt zich af hoe dit kan. Dat komt omdat toeristen/ kroegbezoekers niet stemmen in de gemeenteraad van Amsterdam en goedwillende burgers wel. Een bepaalde winkel heeft een record aantal klachten ingediend tegen de homobars en wordt daarvoor uiteraard flink beloond (echt burgers: klagen helpt enorm, u bent een rund als u niet met klachten stunt). Een en ander was gisteren uiteraard genoeg om de mensen van die klagende gelegenheid veilig te stellen tegen de ravage die ze hadden aangericht (ze werden overigens ter bescherming ook gesloten). Voorlopig staan ze veel sterker dan klagende homo's, zo lang als die niet stemmen.
Ik verwacht overigens dat een en ander tot wat, niet veel kabaal gaat leiden bij AT5 en het Parool. Ik drink mijn biertjes graag in Amsterdam buiten, vooral bij mooi weer en ben niet blij als de wet dan zo rigoreus wordt gehandhaafd.

De tijdgeest is kennelijk niet aan het draaien naar een zachtere tijd.  De kiezers willen voorlopig meer handhaving van de wetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten