18 augustus 2013

goed nieuws van de afgelopen week: trend initial claims; bullish verhaal Lee

De afgelopen week kregen we de bevestiging dat de groei in de eurozone weer positief was, niet in Nederland dat wegkwijnt onder slechte huizenmarkten, dalende pensioenen, maar in Duitsland  en Frankrijk was de groei sterk.

Het beste economische nieuws van de week voor de VS was de uitbraak naar beneden van de initial claims voor werkloosheid . Dat wijst op een hoge ISM en wat minder duidelijk op goede groei van de werkgelegenheid in de VS.

Er waren enkele bemoedigende verhalen voor de lange termijn. Zo slecht gaat het niet met de loongroei in de VS, de trend is helemaal niet dat iedereen 10% armer is geworden (en alleen 1% rijker werd) http://bonddad.blogspot.nl/2013/08/the-truth-about-decline-in-real-median.html. Heel goed gaat het natuurlijk niet met de inkomens in de VS sinds 2010, maar het ergste leed lijkt geleden te zijn als je werk hebt.

Er komen steeds meer gepensioneerden en die trekken het gemiddelde inkomen omlaag. Maar die gepensioneerden krijgen het wel steeds beter in de VS.

Lee van JP Morgan had een zeer bullish verhaal voor de VS en aandelen
Het net wealth effect met zijn positieve invloed op de consumptie is terug. De berekeningen zijn wat aan de positieve kant, maar geven wel een indruk van de verbetering ten opzichte van 2007-2011.
Het aantal gezinnen groeit weer, na de neergang door de kredietcrisis.

De autoverkopen horen nog verder te stijgen en dat trekt na enige korte tijd de investeringen mee omhoog.
Auto's zijn stokoud in de VS en de autoverkopen zijn nog steeds slechts op normaal recessieniveau, na vier jaar na het einde van de grote recessie.
De Amerikaan koopt er weer lustig op los sinds hij niet van het fiscale klif is gevallen, gesteund door net wealth, autoverkopen, huizenmarkt, vervanging oude auto. Het herstel van de huizenbouw (residential structures) is nog maar nauwelijks te zien, dat gaat nog heel lang heel ver door.
En die winstmarge in de VS kan best nog wat omhoog volgens Lee
De stijgende trend van de winst in het buitenland gaat weer opgepakt worden nu Europa en Japan uit de recessie zijn en China stabiliseert.

1 opmerking:

  1. Greetings! Very helpful advice in this particular post!
    It's the little changes that will make the largest changes.
    Many thanks for sharing!

    Feel free to visit my web page Shopping Articles

    BeantwoordenVerwijderen