14 januari 2011

All well in Murwillumbar

Op mijn werk is naar het wel en wee van mijn schoonfamilie in Australië geïnformeerd. Elk jaar overstroomt de boerderij van mijn schoonmoeder in Murwillumbar (150 km ten zuiden van Brisbane), maar dit jaar niet. Ze dachten dat het net als in 1974 flink raak zou zijn, maar ondanks dat alles in de wijde omgeving overstroomde gebeurde dat dit jaar niet in Murwillumbar. Er zijn enkele kleinkinderen gestrand op de boerderij, omdat ze niet terug konden naar Toowoomba (met oma meegenomen om Michele die van haar zesde kind beviel op tweede kerstdag te ontzien) en Brisbane. Ze vermaken zich o.a. met de eend die net 10 jongen aan het groot brengen is.
Enkele wegen naar Brisbane zijn nog onbegaanbaar, maar dat komt de komende dagen ook weer goed. Michele en Collin beginnen door hun voorraad melk en voedsel en benzine heen te raken, maar verder is alles goed in Toowoomba.
Nog een amateurfilmpje (plus eerst helaas wat reclame): http://au.news.yahoo.com/video/national/-/watch/23805703 waar je kunt zien hoe iemand vanuit zijn huis het lieflijke beekje achter zijn huis filmt en langzaam de auto's op de parkeerplaats worden verzwolgen door het water.
De dijk van Gundawindy (outback Queensland), waar uncle Warwick zijn boerderij had, heeft het onverwachts toch gehouden, dus gelukkig geen nieuws van daar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten