26 januari 2011

FED ziet geen inflatie door grondstoffen, GS wel


De FED had een slaapverwekkende verklaring over zijn beleid vandaag. Geen verrassingen, er waren deze keer zelfs geen tegenstemmers.
De FED zei dat het weer iets beter ging met de Amerikaanse economie, maar niet goed genoeg om de werkgelegenheidsgroei hoog genoeg te krijgen (men heeft het over werkgelegenheidsgroei, niet werkloosheid, dat is iets strenger, omdat daling werkloosheid moeilijk is als er minder mensen bij een verbeterende economie ontmoedigd worden werk te zoeken).
De FED zei dat er geen inflatiegevaar was door de grondstoffenprijzen.

Dat is tot op heden het geval, maar Goldman Sachs stelde in zijn daily vandaag dat de grondstoffenprijsstijging van de laatste tijd nog voor 2/3 moet worden doorberekend in de prijzen, dat kan tijdelijk zelfs cumuatief 1,7% extra inflatie in het derde kwartaal opleveren volgens hun modellen.

De markt was blij met de FED verkalring, maar niet superblij. De Dow brak door de 12.000 en de goudprijs ging even tien dollar omhoog en omlaag.
De verklaring wordt als duifachtig gezien, slecht voor de dollar.
Er werd flink op los geblogd bij Business Insider dat de dollar trash was. Soros zag dollarzwakte omdat de eurocrisis opgelost wordt en ingeruild wordt voor de municipalitycrisis. Al dat kwantitatieve verruimen is niet goed voor de dollar, al vond eerder vandaag de bank of Japan het niet zo bedreigend voor de yen, men zag eerder yenzwakte als de FED ophoudt met QE2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten