15 januari 2011

No sex please we are British/ young Japanese men

De Wall Street Journal (http://blogs.wsj.com/japanrealtime/2011/01/13/no-sex-please-were-young-japanese-men/) rapporteert een ontstellend gebrek aan lust voor sex van Japanse jongens uit een onderzoek van de Japanese Family Planning Association. Kennelijk vraagt het een tijd koploper zijn in de (vierde) Kondratieffgolf zijn tol. In de jaren zestig en zeventig zagen we dit soor koppen over Engelsen (koploper in de eerste twee Kondratieffgolven), die met geen geweld aan de sex gebracht konden worden, uitgedoofd als ze waren na al die jaren van voorspoed en daarna achteruitgang.

Japan treft in deze golf kennelijk het lot van de Britten, alleen een tikje erger. 36% van de Japanse jongeren tussen 16 en 19 heeft helemaal geen zin in sex (in 2008 was dit maar 17%), maar wil alleen wat twitteren op hun mobieltjes.
De Japanse overheid is het nu zat en heeft (NRC) een dringende oproep geplaatst om meer te gaan vrijen en minder te bellen. In de leeftijdgroep 20-24 gaat het al wat beter, dan wil nog maar een dikke 20% geen seks. Zij vinden seks vies. Meisjes hebben ook geen zin in seks, maar de cijfers zijn iets minder onrustbarend.
Dat dankt Japan aan de opkomst van de soshoku-kei-man (herbivoorman), die het opgegeven heeft om goed te communiceren met vrouwen.
In Japan, waar sexuele voorlichting vaak niet oor je twintigste kwam, wil de overheid nu gaan leren dat seks best wel leuk is, waar je zelfs plezier aan kunt beleven.
Van de getrouwde mensen in de leeftijd tot 49 jaar gaf 40%(!) aan dat ze de afgelopen maand geen sex hadden gehad.
Alleen de leeftijdgroep 30-34 heeft nog wel zin in sex en dat nam de afgelopen jaren niet af.
De absolute desinteresse van de Japanse jeugd voor seks en vooral de enorme stijging hiervan in de afgelopen jaren is verbijsterend.
Vooralsnog is de voorspelling dat de laatste Japanner uitsterft in het jaar 3300 niet in gevaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten