9 januari 2011

De schande van Sarah Palin:"Take Aim, Reload, Hit List, Fire When Ready”


Bovenstaande kaart stond op de Facebook pagina van Sarah Palin, zie ook een post Take Aim van het blog The Big Picture die een flinke berg commentaren losmaakte (http://www.ritholtz.com/blog/2011/01/take-aim/#comments).

Ritholtz, toch geen linkse rakker, stoort zich (en ik uiteraard ook) aan het ongebreidelde haat zaaien van Sarah Palin. Met het neerschieten van een van haar 20 doelen (Gabrielle Giffords) is Amerika toch wel heel diep gezonken. Natuurlijk is er geen direct verband tussen Palin en de dader(s?), maar de haatzaaierij van de Tea Party waarvan zij het uithangbord is, heeft met goede kans bijgedragen aan het motief van de ongetwijfeld gestoorde dader. De hitlist is uiteraard van de website van Palin gehaald na het drama. Ook de niet erg gelukkige tekst: "Take Aim, Reload, Hit List, Fire When Ready” kan mevrouw Palin maar beter wat aanpassen.

Het neerschieten van Gifford lijkt een beetje op dat van Pim Fortuijn. Ze was even gehaat en geliefd bij delen van de bevolking. Op de aangehaalde post van Ritholtz staat ook een video hoe ze reageerde toen ze een vorige keer werd bedreigd op haar verdedigen van Obamacare (maart 2010, naar aanleiding dat haar kantoor door vandalen aan puin was geschoten; in de video zie je teksten van de Tea Party in een onderband langskomen als: Gifford is Toast; in maart deed ze nog erg luchtig over de bedreigingen aan haar adres).

Misschien luwt het drama in Arizona de onproductieve strijd tegen Obamacare (maar misschien ook niet: fundamentalisten zullen kunnen zeggen dat als je met eliminatie van slechts 17 congesleden Obamacare kunt tegenhouden dit de menselijke tol meer dan waard is). Wat is het toch vreemd dat republikeinen het zó belangrijk vinden dat mensen die het niet kunnen betalen, zich niet meer kunnen verzekeren tegen medische kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten