21 januari 2011

Groei 2011 in Nederland 3%, Duitsland 4,5%


Bangeschijter als ik ben voorspel ik slechts 3% groei in 2011 voor Nederland. Goldman Sachs gaat al uit van 3,3% en het bijgevoegde plaatje geeft aan dat Nederland eigenlijk 6% moet groeien (3% op halfjaarbasis) als de IFO en ISM niet gaan dalen. Duitsland zou zelfs nog iets sterker moeten groeien volgens die indicatoren. 4,5% is al genoeg om boven in de lijstjes voor consensusvoorspellingen te staan en dat is wild genoeg (ik ben een prudente optimist).
Ik heb wellicht te veel eerbied voor het CPB dat iets als 1 tot 1,5% al een mooie prestatie voor Nederland vindt, we zitten immers in een diepe crisis en de baas van het CPB heeft een boek geschreven dat het niet meer goed kan komen met Nederland (in het Nieuwe Normaal, een theorie die gelukkig voor Nederland en Duitsland in de prullenbak gegooid kan worden).

1 opmerking:

  1. I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
    vakantiehuis dordogne

    BeantwoordenVerwijderen