16 augustus 2014

Auth in Barron's: S&P 2500 in 2016

In het interview over de markt liet Barron's deze week eens een keer een bull aan het woord. We zitten volgens hem in een soort Goldilocks in het kwadraat. Vergeleken met de jaren negentig toen men voor het eerst Goldilocks met haar gouden haren bij de beursdromen sleepte zijn de centrale banken nog royaler, de rente nog lager en is de conomische volatiliteit nog lager. De economische groei gaat naar 3,5-4% aantrekken en de animal spirits zijn weer wakker aan het worden.
Die angsten voor die hoge winstmarges die moeten dalen zijn nergens voor nodig. Winstmarges dalen als de omzetgroei afzwakt en de loongroei de pan uitrijst en de rentes ook. Dat is allemaal niet het geval en daarom blijven de winstmarges torenhoog. Je krijgt de komende jaren goede winstgroei en hogere koerswinstverhoudingen. S&P 2100 eind dit jaar en over 18-24 maanden moet er 2500 op de borden prijken.

Er zijn natuurlijk wel zorgen, zoals een overbubbelend China, een wegkwijnend Europa en militair ingrijpen in de Oekraïne. Maar met China gaat alles de stabiele kant op, we hebben magic Mario en de Navo gaat echt geen militair conflict aan over de Oekraïne (en dan kan het de Amerikaanse economie niet raken). 

De S&P te duur? Dat is volgens een tabel van Josh Brown van BAML niet zo duidelijk. Dat hoeft een stijging (of daling) van de beurs niet in de weg te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten