5 augustus 2014

rijkdom, ouder worden en doorwerken in Amerika

Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar niet voor de armen. Gisteren blogde ik al over hoe vaak je als slecht opgeleide man wel heel erg vaak in de gevangenis gezet wordt, hierboven de mate waarin je ouder wordt in de VS naarmate je rijker bent. Daar zit zo'n tien jaar verschil tussen. De armste vrouwen worden zelfs steeds minder oud in de tijd. Hopelijk kan Obamacare deze trend wat keren.
Je ziet dat oudere vrouwen veel langer doorwerken dan voor de kredietcrisis (mannen ook, maar niet zo veel; enige gerechtigheid zit daar wel in daar mannen na 60 toch echt het zwakke geslacht zijn). Misschien verdienen ze dan meer en mogen ze langer leven van de haters van Obamacare.

Amerika is nog steeds het land van de onbegrensde mogelijkheden. Een jury legde een sigarettenfabrikant een boete van $23,6 miljard op als schadevergoeding voor de weduwe vanwege het niet waarschuwen van een kettingroker voor de mogelijke gevolgen voor de gezondheid.

Verder werd er een moeder naar de gevangenis gestuurd omdat ze even niet opgelet had toen haar 9-jarig kind in het park ging spelen en (ongedeerd) betrapt werd door de patrouillerende hulpwachters.

In Amerika begint men aan een nieuwe drooglegging op scholen. Deze keer niet van alcohol maar van dingen die schoolkinderen te dik maken zoals donuts, chocolade en pizzabaksels. Weg met de cake. Marie Antoinette draait zich om in haar graf. En dat terwijl een van de geheimen waarom mevrouw Clement 122 jaar+ kon worden haar dagelijkse portie chocolade was.


1 opmerking:

  1. Despite economic improvement a new WSJ/NBC fines widespread skepticism and gloom in the country. 76% of respondents lack confidence that their children’s generation will be
    better off. 71% of adults think the country is on the wrong track (a huge 8 point increase
    from June) and 60% view the US as being in a state of decline. WSJ http://goo.gl/4XZfwi

    BeantwoordenVerwijderen