12 augustus 2014

buy the dip,gaat dat ook deze keer goed?

http://www.thereformedbroker.com/2014/08/12/corporations-institutions-buy-the-dip/ en http://www.thereformedbroker.com/2014/08/11/with-bulls-like-these-who-needs-bears/
Ook deze keer is men weer de dip aan het kopen. Dat geldt overigens niet alleen voor aandelen. Men koopt gewoon alles wat los en vast zit.
Zelfs high yield wordt weer opgepakt. Ook heeeft men flink puts ingeslagen.
In heel korte tijd is het beleggingssentiment helemaal omgeslagen van Himmel hochjauchzend tot zum Tode betrübt. Bulls verdwenen, de put call ratio sloeg op hol en vele tehnische indicatoren staan nu op zwaar oversold.
Alhoewel de McClellan indicator eigenlijk helemaal is gestegen tot normaal uit oversold gebied (STTG gisteren via stockcharts.com).
 De 'relief rally ' is zwak maandag en dinsdag ging het zelfs omlaag. Op maandag was er goed nieuws van de duifachtige speeech van Fischer en de gedaalde angst voor Rusland (zichtbaar in daling van de CDS spread) en toch was de stijging van de beurs te verwaarlozen. Misschien dat Irak meespeelde, mogelijk bedreigt dit het peace dividend. Maar ik ben nog een beetje teleurgesteld in de kracht van buy the dip in de afgelopen twee dagen. We hebben op het ogenblik meer dan genoeg tomaten in Nederland om Poetin en kornuiten te bekogelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten