31 augustus 2014

goed nieuws van de afgelopen week

1.       ECB moet met nieuwe monetaire stimulus komen. Magic Mario gaat in ieder geval met iets komen, waarschijnlijk het over enige tijd gaan kopen van ABS, asset backed securities. Dan moeten er veel nieuwe van dit soort dingen gemaakt worden. Dat zou de hypotheekrente in Nederland omlaag horen te brengen.
2.       De Koerden hebben een halt toegeroepen aan de opmars van het Islamitische Kalifaat en Amerika zal zich er tegenaan gaan bemoeien. Dat maakt het heel moeilijk voor IS om Bagdad en de zuidelijke oliegebieden te veroveren.
3.       De gedaalde olieprijzen zorgen voor een mini economische stimulering
4.       De kerninflatie in de eurozone steeg van 0,8 tot 0,9%. De totale inflatie daalde van 0,4 naar 0,3% maar dat is gunstig voor de koopkracht omdat dit komt door lagere grondstoffenprijzen die we moeten importeren.
5.       De lagere kosten van medische zorg ondanks de grote medische vooruitgang (en dan kun je straks er meer van kopen)
6.       De spaarquote in de VS is in een jaar opgelopen van 4,1% naar 5,7%. Dat biedt hoop op meer investeringen en meer consumptie
7.       De groeibijstelling voor het tweede kwartaal in de VS van 4 naar 4,2% was een meevaller, omdat de bijstelling kwam via hogere investeringen en een lagere voorraadbijdrage.
8.       Nieuwe orders  voor duurzame goederen groeiden een enorme 22% in de VS door de grote orders van Boeing (wel eenmalig)
9.       Wij in Europa beginnen te leren leven met een Poetin die een soort Nieuw Rusland aan de oostkant van de Oekraïne aan het creëren is. Buiten Europa vond men het toch al behoorlijk onbelangrijk.
10.   Pending home sales VS waren beter. De cijfers over de huizenmarkt verbeteren langzaam verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten