15 augustus 2014

Dax in de aanbieding voor wie niet bang is voor Poetin en weerstanden op de S&P

Ineens is iedereen op hetzelfde idee aan het komen: Duitse aandelen zijn te goedkoop. Hierboven secker van Morgan Stanley. De Duitse beurs wijkt te veel af van de relatieve winstgroei. Is Poetin ingeprijsd?

Bovenstaand plaatje is van Strategas met mijn favoriete technische indicator.

Plaatje Strategas. Mijn favoriete technische indicator (ik meldde het de laatste keer toen hij onder 80% dook als punt van zorg http://beleggenopdegolven.blogspot.nl/2014/07/momentum-aantal-aandeleen-boven-50.html) lijkt weer op groen te zijn gesprongen. Ik had liever een duikeling onder 20% stippellijn gezien, maar in normale omstandigheden zijn we weer op weg naar de 80% stippellijn. Dan moet Poetin echt humanitair blijven, Yellen haar reputatie als duif verder oppoetsen bij haar college op Jackson Hole volgende week (dat wordt wel verwacht, maar je weet het maar nooit) en moeten de retail sales niet nog een keer zo tegenvallen anders gaat de ISM in sympathie ook tegenvallen (dan gaat de consensus van 3 naar 2,5% groei in H2, het is dan nog steeds mogelijk dat de markt dan niet al te veel instort).

Het Rusland risico wordt de laatste dagen ferm uitgeprijsd als je de dalende CDS verzekering op Russische staatsleningen als graadmeter hiervoor neemt. De oligarchen zouden dwars liggen en Poetin zegt zelf nooooit zoiets te doen, hij wil helemaal niet die dwarsligger in de wereldpolitiek zijn.
Ach, als Poetin, Merkel en Obama  zich een beetje inhouden na Russificatie van Donetsk en omgeving, dan wordt die 2000 toch dit jaar weer haalbaar. Amerika mag toch ook naar hartenlust schieten in Irak, drones uitproberen. Alleen die DAX, die heeft dan wat meer moeite dan de S&P om te herstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten