27 december 2010

beren in de aanval, FED pareertHet aantal bulls is de laatste weken omhoog geschoten. In de regel gaat dan de beurs corrieren.men klaagt al dat er geen wall of worry meer is die beklommen moet worden omdat de volatiteit (gemeten via VIX) buitengewoon lasg is. Zeer vaak staat dit borg voor een correctie op de beurzen.
Gebeurt dat nu weer, bij voorkeer zoals wel vaker, na driekoningen? Dat zou kunnen. Ik zou graag nog bevestiging zien van het aantal ondernemingen dat onder het 50daags gemiddelde noteert (dat moet onder 80% duiken).

De FED werkt echter tegen. De FED begint steeds openlijker te verkondigen dat men een aandelenbubbel wil hebben (in navolging van Greenspan die zei dat hogere aandelenkoersen de economie meer hielpen dan wat monetaire verruiming). Al die monetaire verruiming forceert lagere volatiliteit. Die volatiliteit kan dus nog wel even laag blijven.

Het economisch nieuws werkt ook nog tegen. Het plaatje van de dag was dat uit de Wall Street Journal dat er zo veel nieuwe vacatures aan het ontstaan zijn. Dat helpt de beurs ook verder, want de beurs reageert sinds de kredietcrisis toch vooral op banennieuws, de trend van intial claims (en de ISM) bepaalt de S&P500..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten