15 december 2010

Eurocrisis blijft rommelen


De beurs is niet blij met de naderende afwaardering door Moody's van de kredietrating van Spanje. Waarom men op de voornemens van Moody moet reageren is onduidelijk: voor iedereen is het toch wel duidelijk dat de kredietwaardigheid van Spanje, Italië, Portugal,Ierland veel lager is dan de huidige kredietrating aangeeft.
Toch reageert men op het 100% verwachte nieuws (wel met mate gelukkig, want zo belangrijk is Europa niet meer).
Dat betekent overigens wel dat de aandelenmarkten niet in hun nopjes zullen zijn als de speculanten Spanje tot steunaanvrage bij Europa wordt gedwongen of bijna gedwongen.
Er zijn nu wel voldoende cartoons over de eurocrisis. We hebben Dagobert Duck nodig om alle leningen te financieren, dat is wel duidelijk. Ook duidelijk is dat mevrouw Merkel wel door de bocht gaat als de markt maar onaardig genoeg is voor Spanje. Schauble heeft het al beloofd. Maar nu al door de knieën, dat is geen goede onderhandelingspolitiek. Als je zondigt tegen de overheidsfinancien mag je best zweten voor je ervoor beloond wordt. tot die tijd staat trichet in zijn eentje als machteloze brandweerman de eurobrand te blussen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten