10 december 2010

Financials VS top performers


Strategas had een plaatje dat financials (de bankindex) het in de VS de laatste tijd goed doen. Financials hebben het treurig gedaan, het werd tijd. Ze doen het goed sinds de rentecurve aan de korte kant een stuk steiler is geworden. Dat helpt de bankwinsten. Ook hielp dat men ineens ging geloven dat de eurocrisis wel genoeg in de prijzen zat en de ECB wel zal gaan helpen/ als de crisis verergert Duitsland op aangeven van Frankrijk wel met een doorgeefluikje van Europese staatsleningen zoals Juncker van Luxemburg wil akkoord gaat (na wat aanpassingen waardoor het voor Duitsland niet zo'n dure zaak wordt om dit doorgeefluikje te maken). Voorlopig is dat doorgeefluikje er nog niet en zitten we in het scenario dat de meeste mensen zien dat de eurocrisis eerst moet verergeren voordat er een oplossing komt. Ook Frankrijk vindt dat je niet zo maar zo'n Europees doorgeefluikje kunt maken.

Vooralsnog reageren financials op het steiler worden van de yield curve, even vergeten van de angst van de eurocrisis en de doorgaande opwaartse bijstellingen van de Amerikaanse groei in 2011 inclusief enig herstel van de Amerikaanse kredietgroei. (vandaag ging Pimco door de bocht dat 2011 een fatsoenlijk jaar wordt voor de VS, o.a. vanwege het belastingcompromis van de tegenwoordig rechtse rakker Obama.

Ondertussen brak de S&P het zware weerstandsniveau van 1229 (o.a. 61,2% herstelniveau van kredietcrisis wat de gelovers in Fibonaccigetallen (61,2% is het belangrijkste Fibonaccigetal, hierop kicken de chartisten, vooral de Elliot Wavers, het meest), hetgeen een verder herstel van de S&P mogelijk maakt. Of we meteen de vlag uit moeten steken is nog niet zo duidelijk (overigens is een en ander wel bemoedigend) omdat de tweede helft van de maand dit jaar vaak slecht was op de beurzen. Misschien dat dit zoals vaker door de kerstsfeer achterwege blijft, vooral nu blijkt dat de Amerikaan na Thankgivingsday flink door kerstcadeautjes bleef kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten