2 december 2010

goed nieuws 2 decembero Japan zocht het hoger op door de niet langer te sterke yen en meevallende groei investeringen (en natuurlijk het hogere Wall Street)
o China’s goudimport in de eerste tien maanden was zes keer zo hoog als in de vergelijkbare periode van 2009 (je moet wat doen om je overschot op de lopende rekening te dempen). Het is nu ongeveer 250 ton op jaarbasis.
o In de VS ploetert men met kennelijk groeiend succes verder om de rijken hun lage belastingtarief te laten behouden.
o Spanje lukte het om € 2,5 miljard leningen te plaatsen. Spanje gaat in 2011 luchthavens etc verkopen om zo 1/3 minder te hoeven lenen.
o Trichet wilde niet met extra geld gaan smijten om staatsleningen te kopen. Banken mogen nog wel drie maanden langer onbeperkt lenen. Hij wacht op instructies van politiek, anders blijft hij alleen maar over inflatie neuzelen. Trichet deed niet wat de markt gehoopt had, maar gisteren hadden de marktpartijen zich volgens de FT al mee verzoend, zodat een bloedbad uitbleef na het aanhoren van de afschuifpolitiek van Trichet richting de politiek. Sterker nog, de marktpartijen menen uit de persconferentie na de ECB meting te kunnen afleiden dat Trichet toch meer open staat voor aankopen van staatsobligaties.
o Pending Home sales in VS +10%, maar initial claims voor werkloosheid omhoog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten