10 december 2010

4 miljard menen wonen in land met meer dan 6% groei (supercyclus VI)


Bovenstaand plaatje werd door hendrik jan Tuch gemaakt op basis van de voorspellingen en gerealiseerde groeicijfers van de IMF per land. Wat je daarin ziet is dat sinds 2003 ongeveer 4 miljard mensen (van de wereldbevolking van een dikke 6 miljard) in een land leven waar de economische groei 6% of meer is, alleen in 2008 was het veel minder.
Het aantal mensen dat leeft in een land met een krimp van meer dan 1% was na 2003 met uitzondering van 2008 gering, zal na 2010 verwaarloosbaar zijn tot 2014.

De IMF houdt er niet van een recessie te voorspellen en ook niet om erg hoge groei te voorspellen, daarom zullen de uitkomsten na 2010 iets extremer zijn dan aangegeven .
D.w.z. iets meer, maar veel minder dan voor 2003, mensen zullen leven in een krimpland (je voorspelt oorlogen in Afrika etc slecht) en meer dan 4 miljard in een land met meer dan 6% groei.
De wereld zit in een voorspoedscenario, maar een stel kniesoren in Europa en de VS vindt alleen de groei in eigen land belangrijk en komt zo tot de conclusie dat de hele wereld te gronde aan het gaan is. De cijfers geven anders aan: het leeuwendeel van de wereld leeft in landen met ongekend hoge groei, in een voorspoedscenario.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten