5 december 2010

Maatschappelijk verantwoord beleggen: goede opbrengsten mogelijkMaatschappelijk erantwoord beleggen is heel belangrijk voor F&C. Niet alleen hebben we de REO groep met zijn 18 analisten die onderzoekt hoe (on)verantwoord de diverse ondernemingen opereren, maar zijn er ook enkele fondsen die speciaal gericht zijn op maatscahppelijk verantwoord beleggen (dus niet alleen de uitsluitingen voor landmijnen en clusterbommen zoals voor alle beleggingsmandaten geldt, maar een strenge uitsluiting).
Twee van die fondsen kwamen vorige week aan de orde bij de laatste reporting hoe het staat met F&C in Nederland en waar we naar toe gaan.
Deze fondsen zijn het Stewardship fund, al ongeveer 25 jaar het vlaggeschip van F&C (Isis) voor wereldwijd maatschappelijk verantwoord beleggen en het Climate Opportunity Fund dat een nauwere focus heeft (zoals de naam aangeeft).
Het Stewardship moet de wereldindex verslaan en is dus een soort maatschappelijk verantwoord Robecoachtig fonds.
Het plaatje laat zien dat je een goede opbrengst had in het afgelopen jaar en dat de afgelopen jaren je niet slechter had gezeten met het Stewardship fund dan met een doorsnee in wereldaandelen beleggend fonds (maar wel slecht natuurlijk: de ellende van een kredietcrisis kon je uiteraard niet vermijden; als je je puur op opkomende landen had gericht met hun kinderarbeid, nogal eens slechte governance, milieuverontreiniging etc dan had je vermoedelijk wel een beter beleggingsresultaat kunnen boeken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten