4 december 2010

Het schandaal van de week: Weight Watchers veranderen puntentellingNiet het uitlekken van van alles en nog wat via Wikileaks vonden de Amerikanen het schandaal van de week, maar de veranderde puntentelling van Weight Watchers. Ook in Amerika is men nu om op de nieuwe telling, eerst uitgeprobeerd overzee.
De New York Times bericht hier over (http://www.nytimes.com/2010/12/04/nyregion/04watchers.html?src=me&ref=general)en het is het meest bekeken mieuws van de week.
Mensen die in geen zes jaar een banaan durfden te eten gingen overstag en verorberden zo'n voormalige dikmaker. Wat is er gebeurd? Weight Watchers schaften de strafpunten voor fruit en groenten af. Je kunt die nu onbeperkt (nou ja , daar waarschuwt men dan ook weer voor) naar binnen werken zonder strafpunten aan je broek te krijgen.
Gezonde zaken krijgen minder strafpunten en ongezonde processed foods krijgen meer strafpunten. Om niet al te veel ruzie met de deelnemers te krijgen is er enige inflatie toegestaan in het totale aantal toegestane strafpunten. Er kwam natuurlijk een klaagzang los van mensen die niet van groenten en fruit hielden en wel van pizza's. Daar had de goegemeente weinig meededogen mee. Natuurlijk is het nieuwe systeem beter. Enthousiastelingen begonnen trots te melden hoe veel ponden ze met het nieuwe geïnfleerde groente- en fruitsyteem kwijt geraakt waren. Er staan nu geheelonthouders van pizza's en andere zooi op, de drooglegging van processed foods is begonnen. Er zijn diverse relativerende reacties: natuurlijk werkt geen enkel dieet, je blijft gewoon honger houden en dat is het goede recht van de doorsnee Amerikaan en daarom vervalt men in zonde. Nu zou het ook niet goed zijn wanneer Weight Watchers iedereen permanent dun maakte, dan was de organisatie al lang failliet. Je moet eeerst afvallen en dan weer dubbel zo veel aankomen, zodat je dubbel zo vaak naar de Weight Watchers toe moet.
Weight Watchers wordt nu geconfronteerd met opzeggingen van de groenten- en fruithaters. Zij vinden het onnatuurlijk voor Amerikanen om zich niet vol te proppen met alle dikmakers die god hun toewerpt omdat ze in de Bible Belt wonen. Ook diabetici fulmineren tegen het onbegrensd eten van fruit (voor hen soms gevaarlijk).
Het propageren van konijnenvoer valt niet echt goed in Amerika.

Obesitas is een groot probleem. dat geldt ook voor landen en consumenten die zich overeten aan leningen. Sommige van die leningen zijn gezond, de goede investeringen, andere zijn ongezonde dikmakers zoals het kopen van overgewaardeerde huizen of ondernemingen. Dat overeten aan ongezonde investeringen is niet uit te roeien, net als obesitas, het is gewoon te verleidelijk om je vol te proppen en de bijbehorende leningen dat is van later zorg.

1 opmerking:

  1. Hello! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
    I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.
    Any suggestions?

    Feel free to surf to my web-site :: Nutra PUre Garcinia

    BeantwoordenVerwijderen