20 februari 2011

Gundlach door Barrons gebombardeerd als nieuwe koning van de obligatiemarkt


Jeffrey Gundlach kreeg van Barron's de titel: new king of the bond markets. ( http://online.barrons.com/article/SB50001424052970204442204576144662301971254.html?mod=BOL_article_full_popview#articleTabs_panel_article%3D1). Het omslagartikel rept van de King of Bonds. Bill Gross is afgezet door een controversieel figuur dat door zijn vorige werkegever allerlei processen aan de broek kreeg voor te veel laten slingeren van pornoblaadjes, het roken van marihuana en waar het natuurlijk om draait het te veel benutten van de klantenlijst.
Daardoor is de inflow in de fondsen van Double Line veel lager dan de voortreffelijke performance doet vermoeden.
Als zo veel grote beleggers in obligaties is Gundlach structureel negatief op aandelen (maar in maart 2009 werd hij positief op aandelen) en ziet hij slechte economische tijden. De huizenprijzen zullen meer dan 10% verder dalen. Het zal misgaan met heel wat municipality bonds, hij verwacht beleggingsfondsen in gemeenteleningen volgend jaar of iets later op te kunnen kopen op 40% van de waarde.
Hij ziet duidelijk het meeste in asset backed securities, vooral van hogere investment grade. Hij heeft geen trek in opgekalefaterde subprime hypotheekfondsen.
Ach, dat is een populaire visie en dat is in ieder geval prudent en heeft een behoorlijke kans tot een beter resultaat dan beleggen in alleen staatsleningen te geven.
Hij is heel voorzichtig met zijn exposure naar high yield. Qua volatility moet je high yield met 20 jaar Treasuries vergelijken en dan krijg je bij high yield maar 300 bp meer, niet genoeg volgens Gundlach.

Bij een tienjaars rente van 4,5% ziet hij de economische groei te veel terugvallen. Dan kan de rente flink omlaag, al ziet hij geen tienjaars rentes meer beneden 3%.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten