15 februari 2011

Groei trekt aan in Nederland, maar de crisis verergert


De groei in Nederland was in het vierde kwartaal 0,6%, ofwel 2,4% op jaarbasis. Dat lukte ondanks het koude weer in december waardoor de groei in het VK 0,5% lager was en waardoor de groei in Duitsland en Frankrijk ook ietsje tegenviel.
In Frankrijk roept mevrouw Lagardere ondanks de tegenvaller meteen dat ze vasthoudt aan de prognose van (minstens) 2% groei in 2011.
In Nederland roepen we allemaal dat we in de ernstigste crisis zitten sinds 80 jaar en dat daarom de overheid zo fout bezig is. De werkloosheid is dan wel laag en de economie groeit, maar de situatie is verder ronduit rampzalig. Het wordt tijd alle buitenlanders terug te sturen naar huis zo begint nu toch wel de doorslaggevende opinie te worden want PVV/VVD beginnen te ruiken aan de meerderheid, gedoogd door SP, CDA, SGP.

Corne van Zeijl haalde in zijn column in IEX aan dat de ellende index op een laag niveau staat in Nederland en dat we eens op moeten houden met klagen. Maar zo zijn we Nederlanders niet, we zien een snelle stijging van de ellende die verder gaat verergeren door de oplopende inflatie.
Het Centraal PlanBureau houdt vast aan zijn voorspelling van 1,5%, terwijl we op het ogenblik eerder zo'n 3,5% aan het groeien zijn.
Ik weet niet waarom we in Nederland zo'n somber volkje zijn. We moeten maar fuseren met Portugal, die zijn ook al zo gelaten. Smartlappen en fado's, dat hoort bij elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten