8 februari 2011

Uiflatie in India probleem (2)


Een tijdje terug had ik het over de uit de hand lopende stijging van de uienprijzen, een ernstige zaak in India omdat men overal uien in doet bij het eten.
Longview had het bovenstaande plaatje. In het vegetarische India zijn de hoge groenteprijzen een serieus probleem. Bij dit soort inflatie kun je een vraagteken zetten achter de groei van India bij de lage inkomens, die moeten er op achteruitgaan, ondanks 8,6% groei van de totale economie.
Lombard Street heeft het de hele tijd over de stagflatie in India, daar heb ik nogal om gelachen, maar de huidige voedselprijzen zijn geen grapje in India.
Misschien is het een van de redenen waarom de aandelenbeurs van india in zo'n sombere stemming is. Voor dat laatste is waarschijnlijk het plotseling wegdoen van de Amerikaanse particulier van de BRIC's beleggingsfondsen een belangrijkere reden. het BRIC's thema was te lang winnend, men vindt daarom dat de BRICbubbel moet klappen. Toch zijn de koerswinstverhoudingen van Rusland, Brazilië beslist niet hoog en die van China is laag gezien het gemiddelde van de laatste jaren en India is nu ten opzichte van zijn eigen historie ook al behoorlijk goedkoop aan het worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten