Achtergrond bij Beleggen op de golven Waar zijn we op de golven? Waarom gaan de aandelenkoersen al lang zo veel omhoog? N.B. dit blog is à titre personnel en hoeft de visie van BMO Global asset Management niet weer te geven
14 februari 2011
Morning in America scenario rukt op
Morgan Stanley maakte vorige week een update van zijn scenariovisie. In de zomer van vorig jaar zag men alles nog somber in, men zag duidelijk de winter komen van de Kondratieffgolf. Nu in de winter ziet men ineens de lente naken.
Het Japanscenario had men vorig jaar opgeborgen en ingeruild voor het Nieuwe Normaal. Nu is men nog te beschroomd om het onzinnige Nieuwe Normalscenario in de prullenbak te gooien (och dat geldt ook voor het VBA-journaal dat een special aan het Nieuwe Normaal gaat wijden en te laf is om mijn suggestie: neem mijn verhaal over het einde van het Nieuwe Normaal op te nmen).
Vorig jaar ging men ook in op een andere nieuwe mode, Minsky cycli. Daar kun je je staartrisico kwijt. Men zag het allemaal prima gaan tot een Minskymoment komt en we opnieuw reddeloos verloren zijn. Daar gelooft men nu ook in.
Men ziet ineens meer brood in het Morning in Americasceanrio, iets dat men zich vorige zomer niet zou kunnen voorstellen. Het is een Goldilocksscenario met behoorlijk hoge groei en wat maar niet te veel inflatie. Natuurlijk ziet men nu nog meer in het Nieuwe Normaal, maar dat zal niet lang duren denk ik.
Zelf heb ik dat in de Beleggingsnota 2011 van F&C dit het dubbele herstelscenario genoemd. Net als na de recessies van 1990 en 2001 kwam er eerst een zwak herstel met daarna een afzwakking gevolgd door een nieuw herstel dat krachtiger was dan het eerste herstel. We hebben niet te maken met een dubbele dip naar beneden, maar een dubbel herstel naar boven. Dat had men ook kunnen verwachten als men onze kaart boven aan dit blog als richtsnoer voor de toekomst neemt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten