17 februari 2011

CIO's bij Morgan Stanley somber over China: koopsignaal?!

Dit is een deel van de jaarlijkse poll van Morgan Stanley in hun decadente vergaderoord Aspen. Amerikanen zijn begrijpelijk net als altijd somber op Europa, maar waarom ze zo veel ellende zien komen uit China getuigt in de termen van Sweder van Wijnbergen van een wereldvreemde onwetendheid op financieel gebied die alleen maar als verbijsterend incompetent omschreven kan worden.
Voor een deel heeft de suggestieve vraagstelling het pessimisme over China aangewakkerd. Nee, echt niet met meer dan 50% kans komt de volgende financiële crisis uit China als je horizon korter is dan vijf jaar.
41%, de grootste groep, ziet een huilperformance voor Chinese aandelen, dat biedt goede mogelijkheden om contrair te gaan.

Ik zou de kans dat China het in de eerste helft van dit jaar heel goed doet en daarna minder beslist niet op nul zetten. Ik hoor bij de lieden die outperformance van China in heel 2011 zien. Uiteraard had men de laatste tijd beter in Mongolië (plaatje MSE top 20) kunnen beleggen. Ook in 2011 zijn de koersen al weer meer dan 100% omhoog. Nu lijkt me beleggen in Mongolië wat te riskant te worden, maar wellicht kan het wat meer omhoog, een verzesvoudiging binnen 1-2 jaar van de koersen in een EM land is de nodige keren voorgekomen (en dan kan het natuurlijk makkelijk 50% omlaag).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten