17 november 2010

goed nieuws 17 novembero Barron’s meldt de wederopstanding van de vigilantes bij de vastrentende beleggers. Men pikt de lage reële rente en inflatieverwachtingen niet meer. Daardoor zal QE2 niet zo inflatoir zijn.
o De herintroductie van GM op de beurs. Het is de hype van de maand. Men gaat 30% meer plaatsen (478 miljoen aandelen) dan aanvankelijk gedacht en ook tegen een hogere prijs.
o Men maakt vorderingen Ierland, of preciezer, de Ierse banken, een hulppakket van € 100 miljard (van Eurolanden, VK en IMF (IMF ook is eis van Jan Kees de Jager)) door de strot te duwen. Men heeft een soort Plunge Protection team van EC, ECB en IMF naar het eiland van smaragd gestuurd om te zien hoe veel geld het Ierse bankwezen nodig heeft. De Ierse regering probeert de niet achtergestelde bankschulden voor 100% te garanderen, een poging de schade van de Merkelkrach te limiteren. Vooralsnog heeft Ierland nog niet toegehapt en weerstaan ze Jan Kees, onze betrouwbare flapuit. Als Ierland zichzelf onder curatele stelt zoals Jan Kees eist, dan zullen de Portugese banken snel mee mogen eten uit de Europese/IMF ruif. Foto van Bianco van Irish Star.
o Kerninflatie VS 0, lager dan gedacht. Dit is (samen met de slechte cijfers over de huizenmarkt) steun in de rug voor de Fed om straffeloos voor $600 miljard Sinterklaas te spelen.
o Warren Buffett vindt QE2 gevaarlijk, maar voorspelt dat de VS er over 4-5 jaar veel en veel beter voorstaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten