3 november 2010

goed nieuws 3 november
* De democraten houden de meerderheid in de senaat. Harry Reid hield onverwachts zijn zetel, terwijl ik hem gisteren al als loser had afgeschilderd in een cartoon. Ook de tea party kandidaat in Delaware won onverwachts niet. Deze heks op haar nimbus 2010 bezemsteel is het dus niet gelukt masturbatie, een onderdeel van haar verkiezingsprogramma ,te verbieden (zo raar was haar nederlaag dus niet).
* De Fed gaat voor $ 600 miljard kopen, $ 75 miljard per maand netto en $110 bruto inclusief aflossende hypotheekpakketten die vervangen worden.(er was $500 miljard verwacht, maar wel netto $90-100 per maand, dus de Fed is wat dat betreft een beetje zuinig). Er wordt voortdurend geëvalueerd of er meer of minder (=tegenvallend voor markt) te kopen.
* De Fed gaat veel minder dan verwacht zijn best doen om zeer lange staatsleningen (30 jaars) op te kopen. De 30 jaars rente stijgt hierdoor, wat men in Europa natuurlijk klakkeloos gaat overnemen en dat is dan weer gunstig voor pensioenfondsen en pensioenpremies.
*De dienstensector in de VS trekt wat harder aan, zo geeft de ISM non manufacturing op 54,3 (+1,1) aan.
* Het ADP rapport over de werkgelegenheidsgroei in VS viel wat mee.
* Morgan Stanley vindt dat QE2 zal lukken. De portfolio balance theorie stelt dat het niet uitmaakt wat de Fed koopt, als men maar koopt. De markt zorgt dan dat de extra liquiditeit dan uiteindelijk goed terechtkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten