4 november 2010

goed nieuws 4 novembero 343 gevallen bij AEX (achterblijver die net als de Franse beurs niet vooruit te branden was door de te sterke euro). Zou wel eens definitief kunnen zijn.
o DJ Transport naar nieuwe highs. Aanhangers Dow theorie door dolle heen.
o Fed is niet gek (laadt zich niet te vol met lange staatsleningen tegen deze rente)
o Schattingen voor totale omvang monetaire verruiming QE2 stijgen weer
o Pimco stelt dat de rente bull markt definitief voor bij is met dit geschenk van de Fed. De beleggers gedragen zich als kalkoenen die blij zijn met Thanksgivingday, terwijl ze een omscholing richting vigilante nodig hebben. De wereld heeft al te veel liquiditeit, al is dat minder het geval in de VS.
o Diwali, het festival van het licht is weer begonnen. 5 dagen feest voor de hindoes.
o Azië blij met Fed. Men gaat door alles te kopen wat men te pakken kan krijgen. De plannen van de Bank of Japan zullen een nieuw licht gaan werpen op de Japanse QE (wordt morgen vervolgd). De bank koopt maar van $600 miljard en stopt dan kennelijk in juni, iets waar China mee in zijn nopjes schijnt te zijn.
o Obama wil voor kerstman spelen door republikeinen te paaien met verlengen van de belastingverlagingen van Bush voor iedereen, inclusief de rijken, voor minstens een jaar zo meldt CNN. Hij belooft ook ineens liever te zijn voor het bedrijfsleven (de ruk naar rechts van Obama is begonnen (net als Clinton deed toen hij de tussentijdse verkiezingen verloor). Hij wil de Obama paranoia stoppen (foto Vrij Nederland).
o Brazilië heeft nog meer olie onder de zeebodem liggen dan gedacht. Schattingen voor het Tupiveld groeien (5 tot 8 miljard vaten oliemoeten hier toch wel uit te persen zijn) en het nieuwe diepzee Libraveld (eind oktober) van 3,7 tot 15 miljard vaten. Mega emissie Petrobras nodig om al die nieuwe velden + raffinaderijen te gaan bouwen, waar belegger niet blij mee was.
o Coal India, de grootste nieuwe emissie ooit in India, steeg 28% op de eerste dag (de emissie was dan ook 12 keer overschreven). Het bedrijf suggereert in zijn logo dat het milieubewust denkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten