11 november 2010

goed nieuws 11 november



o Moody’s waardeerde de kredietwaardigheid van China op naar AA3 (terwijl hun Chinese tegenpolen gisteren het omgekeerde deden met de staatsschuld van de VS). Chinese beurs o.a. daarop omhoog, de hoge inflatie op 4,4% werd niet zo erg bevonden.
o Nu al dat extra collateral (onderpand) voor Ierland zoals geëist is door LCH bij elkaar geraapt is, kan de rente in Ierland (tijdelijk?) gaan dalen van de huidige ruim 8,9%.
o De aandelenmarkten van de PIG(S) liggen er verrassend goed bij gezien alle ellende die boven hun staatsleningen aan het samenpakken is sinds 18 oktober. De non financials hebben hun balans flink verstevigd in 2010. Heel verrassend is dat eigenlijk niet: in Emerging Markets waar de valuta’s door de vloer gingen kregen de bedrijven door hoe je zo iets moest overleven en daardoor gingen dan hun koersen niet al te erg door de grond.
o De Amerikaanse Conference Board is er nu ook achter: in hun officiële voorspelling voor de groei tot 2020 zien ze meer groei dan in het voorgaande decennium in de wereld dankzij de opkomende landen met hun 6,3% potentiële groei.
o Deutsche Bank ziet consumptiegroei terugkomen op verbetering kredietgroei in VS
o Een werkgroep van het witte huis probeert via laten sneuvelen van heilige huisjes als in stand houden alle uitkeringen, belastingverlaging voor middenklasse en meer uitgaven voor defensie en zelfs de hypotheekrenteaftrek de komende tien jaar (maar niet voor 2012) cumulatief 4 000 miljard besparen (via 3000 miljard minder uitgegeven). In het aangegeven tempo is het begrotingstekort in de SV in 2027 weggewerkt(!). Plaatje van Robosaurus uit Business Insider hoe je al die hete hangijzers aanpakt. Daar de werkgroep deze robosaurus niet kan inzetten, zijn hun plannen betrekkelijk kansloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten