29 november 2010

goed nieuws 29 november
o Sterke retail sales op Black Friday in de VS: +6,2% (+3,5-4% verwacht). Dit maakt plausibel dat kerstverkopen goed zullen gaan in VS dit jaar (zie plaatje).
o Herstel consumentenvertrouwen in Eurozone over oktober
o Verdere stap in richting oplossing euro staatsleningencrisis met nieuwe, langdurigere steuntoezeggingen. Senior Ierse bankobligatiehouders hoeven nog niet naar de kapper. Ook na 2013 is het niet duidelijk dat er verliezen geleden gaan worden in het verwaterde plan van Duitsland. We zijn er echter nog lang niet. Aanval op Spanje gaat gewoon door en Italië nu ook in problemen aan het komen. Duitsland zal helpen (aardig artikel: Why Berlin won’t back down on euro reform http://www.cer.org.uk/pdf/briefing_germany_euro_reform_nov10.pdf)
o Tostrams zette vandaag Philips, Arcelor Mittal, Wereldhave en Fugro op de kooplijst. Call put ratio voor Nederlandse beurs duidelijk oversold (zie plaatje)
o Japanse yen verzwakt tegen de dollar. Meestal is dat een teken dat de risk appetite verbetert. De euro staatsleningencrisis begint steeds meer een Europees feestje te worden waaraan Japan en de VS niet willen meedoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten