19 november 2010

goed nieuws 19 november
o China ging eerst een paar % omlaag op de verhoging van de reserveratio die baken moeten aanhouden en vloog daarna aan het eind van de dag omhoog om zo toch duidelijk in de plus te eindigen. De beurs staat nog steeds bol van de angsten.
o Op Japanse beurs begint langzaam de mening post te vatten dat het zo slecht niet gaat met de VS, dat men best wel weer Toyota’s wil kopen (+1,6% vandaag) en de yen redelijk stabiel zal blijven. Het zou ook nog kunnen dat men vertrouwen begint te krijgen in de aankopen van de Bank of Japan van Japanse aandelen en J-Reits naar aanleiding van BOJ’s Moromoto dat dit heel aantrekkelijk is. Japan is nu zo goedkoop dat KKR het wil kopen.
o IMF stelde dat de markten de kansen op default overschatten van PIGS.
o Trichet kon de markten van de kook brengen door te stellen dat hij de rente kon verhogen terwijl er nog allerlei liquiditeitssteunprogramma’s van kracht zijn.
o De oorlog over zeldzame elementen tussen Japan en China lijkt voorbij, de Chinezen hervatten volgende week waarschijnlijk hun exporten naar Japan.
o Het momentum van Goldman Sachs leading indicators voor de groei in de wereld verbeterde verder (zie plaatje), vooral gedreven door de VS. Alleen de Baltic Dry Index zakt het moeras in.
o Het aantal bulls volgens het survey van AAII is weer flink aan het afnemen (zie plaatje Bianco). Het sentiment was wat te optimistisch geworden door QE2 en is in sneltreinvaart aan het corrigeren naar normale niveaus. Daar hoeft de beurs niet al te erg onder te lijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten