Achtergrond bij Beleggen op de golven Waar zijn we op de golven? Waarom gaan de aandelenkoersen al lang zo veel omhoog? N.B. dit blog is à titre personnel en hoeft de visie van BMO Global asset Management niet weer te geven
1 november 2010
goed nieuws 1 november
o China PMI (vertrouwen industrie) steeg onverwachts 0,9 naar 54,7, ook de component nieuwe orders. Vraag komt vooral uit binnenland (exportcomponent bewoog nauwelijks). Nieuwe aanwijzing dat groei in China iets aantrekt en deze keer beslist niet op export naar buitenland. Aziatische beurzen reageerden blij op dit nieuws en ook Europa opende daardoor hoger.
o Brazilië krijgt voor de eerste keer een vrouw als president. Ze belooft trouw dat ze niet al te veel gaat potverteren.
o Inkoopmanagersindex NEVI voor Nederland steeg over oktober van 52,9 naar 55,4 op veel betere exportorders, vooral uit Duitsland en het VK.
o In het VK steeg de PMI naar 54.9 terwijl daling naar 53 werd verwacht. Dit betekent dat industriële productie in Engeland zo’n 4% aan het groeien is op jaarbasis. Dit hoort een reden zijn voor sommige economen hun groeivoorspelling voor het VK te verhogen.
o Overal stijgen de PMI’s. In India van 55,2 naar 57,1. In Noorwegen van 53 naar 54,2, in Turkije van 50,3 naar 54,3 (de economen zijn daarover door het dolle heen) en in Rusland van 51,2 naar 51,8. Zweden ging in de achteruit van 63,3 naar 61,8, maar de PMI staat nog steeds torenhoog. Eurocoin indicator wijst op 1,6% groei in Europa en was eindelijk sinds maart weer omhoog.
o De ISM steeg onverwachts naar 56,9 terwijl we vorige maand nog zo zeker wisten dat hij zou dalen (orders/voorraden was immers zo slecht, deleveraging etc.).
o Aandelen Monster de lucht in. Dit zou beestachtig goede vacaturegroei in VS inluiden. De guidance van Monster dat zijn klanten zich voor aan het bereiden zijn op grote personeelswervingsacties beviel de beleggers. De azijnpissers waarschuwen er overigens voor dat je niet te veel vacaturegroei moet zien in de cijfers van Monster, je ziet alleen dat Monster marktaandeel wint.
o McGuire ziet in zijn boek Hard Money de goudprijs gaan naar $10.000 per ounce. Tegenwoordig zijn goudvoorspellingen in, Dow Jones voorspellingen van 36.000 zijn uit.
o Intel omhoog op wereldwijd aantrekken van chips verkopen.
Kortom daar is die groei waarnaar The Economist zit te smachten.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten