9 november 2010

goed nieuws 9 novembero Griekenland kon eenvoudig een beetje ( € 360 miljoen) 26 weeks schatkistpapier plaatsen
o Goede cijfers Barclays, men kon angsten over financiële positie wat wegnemen. Ook enkele Spaanse en Italiaanse banken lagen er koersmatig goed bij.
o Financials liggen er de laatse week weer wat beter bij, getuige flinke opwaartse uitbraken van o.a. de Amerikaanse Philadelphia bankindex (maar bij benadering zit men nog niet op de koersen van april, wat wel het geval is bij heel wat andere sectoren). Pessimisten zeggen dat hun de gemakkelijke outperformance van de index door banken te onderwegen tijdelijk is ontstolen. Zie plaatje Strategas.
o Thema hard assets kopen op aangeven van de regering wint kracht in Japan (advies aan bedrijven: koop assets in buitenland, nu yen zo hoog staat).
o Men is steeds positiever aan het schrijven over het verlengen van de belastingverlagingen van Bush. Verlenging met een of twee jaar zit er aan te komen, ook voor de rijken (misschien krijgen de democraten het voor elkaar de belastingverlagingen terug te draaien voor de stakkers die meer dan $ 1 miljoen verdienen).
o Populariteit van Obama is weer aan het stijgen, met 4% naar 47% (approval rate volgens Gallop) sinds de verkiezingen vorige week. Dat is een leading indicator voor het consumentenvertrouwen in de VS.
o Groei autoverkopen in China accelereert (+27% jaar op jaar in oktober tegen + 19% in september).

Tot op heden deden de financials niet mee. Men zat er eigenlijk wel over in hoe je een mooie bull markt kon krijgen als de financials het laten afweten. Die zorgen ebben weg (maar kunnen weer terugkomen door Griekenland, Ierland, Spanje of Portugal)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten