23 november 2010

goed nieuws 23 november


De dag begon niet goed zie Koreaans plaatje en het was wat moeilijker dan normaal het goede nieuws op te pikken.

*Groei in derde kwartaal viel mee in VS: 2,5%, terwijl eerste raming 2% was. Consumptie en export waren sterker dan eerste geraamd.
*De winsten bereikten in het derde kwartaal in de VS een all time high.
*Noord Korea overspeelt hand door Zuid Koreaans eilandje aan te vallen. Niet goed nieuws en genoeg om de aandelenmarkt een beetje van de kook te brengen.
*Woody Brock ziet QE2 niet zo inflatoir als bijvoorbeeld de goudbulls denken. De Fed hoeft helemaal niet zijn nieuw aan te schaffen staatsleningen etc uiteindelijk terug te verkopen naar de markt, ze kunnen het gewoon laten aflossen (of zelfs blijven verlengen zoals de Bank of Japan doet). Er zijn veel misvattingen over Quantitative Easing. De Fed heeft nu een groter arsenaal ter beschikking dan vroeger en dat hoeft niet uit te lopen op een ramp. De markt is veel te negatief over QE2.
*Bedrijven leenden in de VS vorige maand 14% meer dan in dezelfde maand vorig jaar.
*JPMorgan ziet in een studie dat ING de overheidsschuld vrij gemakkelijk uit de bedrijfswinst kan terugbetalen in plaats van via aandelen verzekeraar verzilveren.
*Moody's meldde dat de waarde van het commercieel onroerend goed in Amerikaanse REITS met 4,3% was gestegen in september, voor het eerst sinds mei een stijging en dan weer wel direct de grootste uit de historie over een maand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten