25 november 2010

goed nieuws 25 november
o Spanningen om Korea namen wat verder af. Indiase omkooppraktijken zorgen de laatste tijd voor achterblijven van de beurs India, nu na de telecomperikelen ook wat financials geraakt zijn. Enthousiasme van Wall Street kon in Azië niet helemaal worden overgenomen. Japan lijkt trouwens wel in een redelijk solide uptrend aan het komen, al was het exportnieuws weer niet goed.
o ECB wil wel wat royaler met steunmaatregelen blijven, zo zei Weber. Overheden mogen wat meer en langer gezamenlijke Europese steunfondsen inzetten. En omdat hij de grootste havik is, betekent dit dat de ECB dit ook zal gaan doen. Uiteindelijk moet het steunfonds leiden tot iets permanents waar alle of de meeste Europese landen hun staatsleningen gaan financieren. Dan kan de ECB eindelijk ook mee in quantitative easing (ze kopen alleen maar leningen van die centrale pot).
o Goldman Sachs wees in zijn daily op het risico dat de groeiverwachtingen voor de VS naar boven worden bijgesteld. Daarbij haalden ze de laatste gedachtespinsels van Hatzius, iemand die er niet van beticht kan worden lid te willen zijn van de club van optimisten voor de groei van de VS en de leider in de wereld voor wat de consensus groei in de VS moet zijn, aan dat hij steeds meer toespelingen aan het maken is dat de groei van de VS naar boven gaat worden bijgesteld door GS.
o Nog een plaatje van de mooie uptrend van de autoverkopen in de VS. Retail sales blijven daardoor goed en daarmee ISM orders en daarmee de ISM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten